Restauratie rozet

Restauratie en maatwerk bij Het Schippertje

Als expert op het gebied van gipswerk verzorgt Het Schippertje niet alleen de productie en montage van sierlijsten en ornamenten; ook voor de restauratie van ornament- en lijstwerk kunt u bij ons terecht.

Waarom restauratie?

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor restauratie te kiezen. Regelmatig treft men bij de aanschaf van een oud pand een ornamenteel plafond aan dat in heel slechte staat is. De ornamenten zijn vaak beschadigd of verweerd door ouderdom of lekkage, of zijn zo zo vaak overgeschilderd dat er geen motief meer in te herkennen is. Het is natuurlijk zonde om zo’n plafond zonder pardon eruit te slopen!

Hoe werkt het?

Het Schippertje kan op basis van overblijfselen van oude ornamenten het origineel namaken. Eerst wordt er met het oude ornament een gloednieuwe mal gemaakt, waarmee vervolgens het origineel exact kan worden gekopieerd. Zo kunt u het volledige plafond herstellen in de originele staat, zoals het misschien wel eeuwen geleden gemaakt is.

Voorbeeldprojecten

Een prachtig voorbeeld van onze restauratieprojecten zijn de ornamenten uit de Silberling-collectie. Het Schippertje heeft een aantal Art Nouveau- en Jugendstil-ornamenten die oorspronkelijk uit deze klassieke verzameling komen gerestaureerd. Voorbeelden hiervan ziet u op de afbeeldingen hiernaast en hieronder.

Maatwerk

Naast de restauratie van bestaande ornamenten en plafonds voorziet Het Schippertje ook in nieuw maatwerk. Op basis van een tekening of enkel een idee kan een gloednieuw rozet, ornament of lijstprofiel ontworpen worden. Onze specialisten kunnen hiervoor dan een mal maken en exact het ornament produceren dat u voor ogen heeft.

Contact

Wilt u een plafond of een los ornament laten restaureren? Heeft u ideeën voor sierprofielen of rozetten die niet in ons assortiment voorkomen? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl zodat wij samen met u tot een mooi resultaat kunnen komen! Voor nog meer inspiratie kunt u natuurlijk ook langskomen in onze showroom in Harderwijk. Naast ons volledige assortiment kunt u hier ook een aantal voorbeeldplafonds bekijken en wordt u bovendien voorzien van vrijblijvend professioneel advies.

0 983