restauratie van plafond te weesp

In Juli 2014 werd het schippertje gevraagd een plafond te vernieuwen in Weesp.  Het oude herenhuis wat helemaal is gerestaureerd zat een oud plafond wat door de vorige eigenaren was verwijderd terwijl het hier een monument betreft. De noodzaak was er om het plafond aan de hand van oude foto’s exact hetzelfde terug te brengen.  Het rozet bestaat uit  48 wijers met hierom heen 144 tanden. Om het rozet zit een bewerkte cirkel  waarna de ronding eromheen in 4 hoekstukken vormt.

In de hoekstukken zijn om de 30 cm 2 stukjes uit de lijst wat de lijst breekt. Dit geheel herhaalt zich een keer  aangezien er voorheen een en suite tussendeur heeft gezeten. Maar nu langs het plafond kijkend is het 1 geheel geworden. De buiten lijst is een strakke plint van 10 x 100 mm. Het plafond is geproduceerd en gemonteerd door lijsten en ornamentengieterij Het Schippertje.

Op de foto hierboven is de tekening van het plafond te zien.Het plafond is geheel vernieuwd maar heeft zijn authentieke uitstraling behouden door het herplaatsen van een exact kopie

 

Bij de schouw zit ook een lijst welke exact hetzelfde moest worden als het origineel. Een lijst welke is opgebouwd uit een onderlijst met een blokjeslijst. De onderkant van de lijst is voorzien van kralen.

0 530