Grote acantus kooflijst met perklijsten vak.

Sierlijsten – Wat is er mogelijk?

Sierlijsten – De mogelijkheden

Het Schippertje heeft al jaren ervaring met het produceren van plafondlijsten met sierprofielen van gips. Het bijzondere aan deze vorm van decoratie is dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Het maakt niet uit of u een rijtjeshuis heeft of een kasteel, of u een lambrisering of een schouw wilt decoreren. Met het grootste assortiment van Nederland en België kan Het Schippertje waarschijnlijk aan al uw wensen voldoen. Zelfs als uw idee niet precies te vinden is in ons magazijn, kunnen wij uitkomst bieden in de vorm van maatwerk. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste categorieën in ons assortiment aan sierlijsten ter inspiratie.

Kooflijsten

De kooflijst is een prachtige manier om de hoek tussen plafond en wand te versieren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwaar gedecoreerd, traditioneel lijstwerk, zoals hiernaast te zien is. Dit soort lijstwerk is uitermate geschikt voor klassieke panden met hoge plafonds.

Als deze zware lijsten niet bij uw pand of interieur passen, zijn er ook modernere oplossingen. Veel van onze kooflijsten hebben een rustig motief en er zijn genoeg maten beschikbaar om perfect aan te sluiten op de hoogte van uw plafond. Zeker als u de sierlijsten combineert met led-verlichting kunt u een heel moderne draai geven aan een van oorsprong klassiek soort decoratie.

Perklijsten

In tegenstelling tot kooflijsten worden perklijsten recht op het plafond of de wand geplaatst. Met deze sierlijsten kunnen kaders worden gevormd op vlakken die anders leeg en kaal aandoen. Net als bij de kooflijsten is er enorm veel keus wat betreft maten en de opvallendheid van de profielen. Binnen de kaders die gevormd worden de perklijsten worden vaak rozetten geplaatst; ook hiervoor kunt u bij Het Schippertje terecht.

Een mooie alternatieve toepassing van perklijsten is het vormen van de afscheiding voor een lambrisering. Hiermee deelt u de wand op een sierlijke manier in tweeën, zoals u hieronder kunt zien.

Plafondplinten

Een laatste noemenswaardige soort sierlijsten is de plafondplint. Deze vormt een middenweg tussen koof- en perklijsten; de plint wordt aan het plafond bevestigd, maar wel aan de randen. Zo wordt een strakke, maar wel afgewerkte overgang gevormd tussen plafond en wand. Dit type sierlijsten is daarom toenemend populair in de nieuwbouw.

Bent u geïnteresseerd geraakt in sierlijsten van Het Schippertje? Kom dan gerust langs in onze showroom in Harderwijk. Hier is niet alleen ons volledige assortiment te zien, maar ook een aantal voorbeeldplafonds ter inspiratie. Indien u eerst meer informatie wilt, kunt u altijd bellen naar 0341-418461 of een mail sturen naar info@het-schippertje.nl.

0 1330