Sierlijsten zijn helemaal terug van weggeweest! Of je nu een nieuwbouwwoning hebt gekocht of een oud herenhuis, met sierlijsten kun je elke ruimte extra karakter geven. Op een rechte wand of plafond is het vaak redelijk duidelijk waar de sierlijsten moeten komen. Maar hoe doe je dat bij een schuin plafond? Daar gaan we in dit artikel wat verder op in.

Sierlijsten op een schuin plafond

Op een zolder en soms ook op de eerste verdieping, is een deel van het plafond vaak schuin. Dit geeft een heel andere aanblik dan een rechte wand of een recht plafond. Als je hier sierlijsten op wilt plaatsen, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden.

Ten eerste is het belangrijk om je te beseffen dat een schuin plafond ervoor zorgt dat het plafond naar een steeds lager punt toe gaat. Waar een gewoon plafond meestal minimaal 2,40 meter hoog is, komt een schuin plafond vaak een stuk lager uit op het laagste punt. Het is daarom belangrijk om een sierlijst te kiezen die niet te groot en lomp is voor het lage deel van het plafond, maar tegelijkertijd niet te klein en simpel is voor het hoge deel van het plafond. Dat is een lastige balans om te vinden, waar wij je graag bij helpen! Twee smalle maar robuuste sierlijsten die hier erg geschikt voor zijn, zijn de L110 en de L109.

Ten tweede is het goed om te weten dat sierlijsten op een schuin plafond meestal niet gecombineerd worden met een ornament. Het midden van het schuine plafond is vaak niet het midden van de ruimte, en er komt meestal ook geen lichtpunt uit. Wil je toch iets moois in het midden van jouw schuine plafond plaatsen, kies dan voor een relatief simpel ornament dat goed bij de omringende sierlijsten past. De R116, eventueel in combinatie met de Ring 1003 is bijvoorbeeld een goede optie.

Ontwerpen van sierlijsten bij een schuin plafond

Naast de twee suggesties uit de vorige alinea, zijn er natuurlijk talloze opties voor sierlijsten om uit te kiezen. In een woning waar een meer klassieke stijl past, is het mooi om te gaan voor een bewerkte sierlijst, zoals de L6.

Bovendien kun je meer reliëf en karakter creëren door met verschillende lagen te werken. Bijvoorbeeld een wat bredere sierlijst aan de buitenkant met een smal sierlijstje als de L66 aan de binnenkant. Zo geef je het schuine plafond extra lagen zonder al te grote en lompe sierlijsten te hoeven gebruiken.

Montage en advies over sierlijsten op een schuin plafond

Het monteren van sierlijsten op een schuin plafond is gelukkig geen ingewikkelde klus! Op deze pagina lees je alles over het plaatsen van sierlijsten op een wand. Precies dezelfde tips kun je toepassen bij een schuin plafond.

Twijfel je over het ontwerp of weet je niet goed waar je moet beginnen? De adviseurs van Het Schippertje staan voor je klaar om advies te geven over alles omtrent sierlijsten! Stuur ons een mail of kom eens langs in de showroom, dan helpen we je graag op gang.

Sierlijst op plafond monteren

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in rozetten voor jouw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!