Sierlijsten – Wat is er mogelijk?

door | 14-12-2019 | Nieuws

Het Schippertje heeft al jaren ervaring met het produceren van plafondlijsten met sierprofielen van gips. Het bijzondere aan deze vorm van decoratie is dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Het maakt niet uit of u een rijtjeshuis heeft of een kasteel, of u een lambrisering of een schouw wilt decoreren. Met het grootste assortiment van Nederland en België kan Het Schippertje waarschijnlijk aan al uw wensen voldoen. Zelfs als uw idee niet precies te vinden is in ons magazijn, kunnen wij uitkomst bieden in de vorm van maatwerk. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste categorieën in ons assortiment aan sierlijsten ter inspiratie.

De kooflijst is een prachtige manier om de hoek tussen plafond en wand te versieren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwaar gedecoreerd, traditioneel lijstwerk, zoals hiernaast te zien is. Dit soort lijstwerk is uitermate geschikt voor klassieke panden met hoge plafonds.

Als deze zware lijsten niet bij uw pand of interieur passen, zijn er ook modernere oplossingen. Veel van onze kooflijsten hebben een rustig motief en er zijn genoeg maten beschikbaar om perfect aan te sluiten op de hoogte van uw plafond. Zeker als u de sierlijsten combineert met led-verlichting kunt u een heel moderne draai geven aan een van oorsprong klassiek soort decoratie.

De dubbele plafondplint, in ons assortiment de L 97, is een prachtige uitbreiding van de vlakke plint. Deze lijst is twee keer zo dik als de L91 en trekt daardoor meer aandacht dan een enkele plint. Het is daarom een uitstekende lijst als uw woning een hoog plafond heeft, waarop de enkele plint al snel onopvallend wordt. De dubbele plint heeft een simpel hoekmotief en zorgt daarmee voor een fraaie, modieuze overgang tussen uw plafond en muur.

 

De L96 is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele en moderne stijlen gecombineerd kunnen worden tot een bijzonder resultaat. De plint eindigt in een sierlijk Ojief-motief, waarmee een klassiek accent aan een strakke lijst wordt gegeven. Zeker als uw interieur ook klassieke elementen bevat kan dit elkaar uitstekend aanvullen.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt over onze plafondplinten, of bent u enthousiast geworden over andere producten? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Wilt het resultaat van specialistisch werk zien? Bekijk dan hier het overzicht van onze projecten of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Daar is niet alleen ons volledige assortiment te bewonderen, maar zijn zelfs meerdere voorbeeldplafonds bevestigd! Zo kunt u het vakwerk van ons montageteam in levende lijve bekijken.