Montage van sierlijsten op het plafond

Het monteren van sierlijsten op het plafond is met de juiste begeleiding goed te doen! Wij helpen je met instructies en video’s, zodat je zeker bent van een prachtig resultaat!

Kooflijsten en sierlijsten monteren

Het monteren van kooflijsten is het eerste waar je mee begint. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg hoe je dit het beste kan doen. Houd er vooral rekening mee dat je de voorbereidende stappen serieus neemt en zorgvuldig volgt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het installeren van de kooflijsten gemakkelijk en netjes kan gebeuren!

Vervolgens kun je verdergaan met het monteren van de perklijsten op het plafond. Op deze pagina vind je de uitgebreide uitleg over de montage. Hierbij kost vooral het uittekenen een stuk meer werk. Zorg dat je het patroon van de sierlijsten volledig hebt uitgetekend voordat je begint met installeren. Dan voorkom je dat je ergens halverwege de fout in gaat en opnieuw moet beginnen.

Kooflijsten en sierlijsten onderhouden

Als het monteren is gelukt en het plafond is geschilderd, kun je gaan genieten van het resultaat! Hieronder volgen nog een paar tips om zo lang mogelijk van een mooi plafond te kunnen genieten:

  • Stof regelmatig de sierlijsten af. Zo voorkom je dat er zich stof en vuil opbouwt in de randjes van de sierlijsten, wat op den duur verkleuring kan veroorzaken.
  • Mocht er een kleine beschadiging ontstaan, kun je die wegwerken met een schuurpapiertje en een nieuw likje verf.
  • Bij grotere (stoot)beschadigingen kan het zijn dat je een stukje sierlijst moet herstellen. Dit kun je doen door wat Uniflott op het beschadigde deel te smeren en dit te modelleren in de vorm van de sierlijst.
  • Lukt dit niet en is de sierlijst te erg beschadigd? Haal dan het beschadigde deel van de sierlijst voorzichtig van het plafond en vervang het door een nieuw stuk. Neem voordat je dit doet even contact op met Het Schippertje voor wat hulp, het is namelijk per geval verschillend hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!