Wandlijsten

De perfecte finishing-touch voor jouw interieur!

Amsterdam, House of Mocha
Amsterdam, House of Mocha

De laatste jaren worden wandlijsten in veel interieurs ingezet voor het creëren van nóg meer sfeer. Het is een trend die wij voorlopig niet snel zien verdwijnen. En terecht, ze zijn in (bijna) elk interieur toe te passen!

Het leuke aan wandlijsten is dat je het ontwerp helemaal naar jouw smaak kan invullen. Breed, smal, hoog, strak, klassiek, noem het maar op. Of je nu een klassieke woning hebt uit begin 1900, een jaren ’30- woning of misschien een nieuwbouw huis hebt gekocht, bij elk interieur past een eigen stijl. Jouw stijl.

Natuurlijk begrijpen wij dat het moeilijk kan zijn om te bepalen wat nou precies bij jou, én jouw interieur past. Daarom helpen wij jou graag op weg met tal van inspiratiefoto’s, maar kunnen wij jou ook helpen bij het bepalen van het juiste ontwerp. Hiervoor kun je onze showroom bezoeken, waar altijd iemand rondloopt om jou opweg te helpen, of je kan ons mailen voor hulp. Aan de hand van een plattegrond en wat inspiratiefoto’s kunnen wij jouw wensen snel achterhalen en helpen bij het bedenken van de juiste invulling.

Woonkamer met Wandverdeling

De hoogte in

Door de wandlijsten van onder naar boven in lange kaders door te trekken, creëer je meer hoogte in de ruimte. Dit is ideaal voor kamers waar het plafond niet zo hoog is (bijvoorbeeld voor plafonds die lager zijn dan 2.80 meter). Je kan deze opstelling ook ideaal toepassen op smallere muurtjes. Door de wandlijsten op meerdere muren in dezelfde ruimte te herhalen zorg je ervoor dat deze sfeer in de hele ruimte voelbaar is.

Woonkamer met wandlijsten

De breedte in

Door gebruik te maken van bredere vakken op de muur maak je de muur, en de ruimte, optisch breder. Dit kun je ook heel mooi benadrukken door meerdere lagen boven elkaar te maken. Deze twee lagen zijn af te scheiden met een lambriseringslijst, zoals op de foto. Deze lambriseringslijst loopt met de hele muur mee en daar boven- en onder pas je kaders toe met wandlijsten.

Voeg een nóg speelsere twist toe door ook nog verschillende kleurtinten te gebruiken. Zoals we al zeiden, je kan je hélemaal uitleven met wandlijsten!

Bij het gebruik van wandlijsten denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan de woonkamer. Dit is logisch, deze ruimte verdient natuurlijk sfeer.

Maar heb je ook gedacht aan het eetgedeelte? Hier zit je vaak met gasten of vrienden en ook hier mag die sfeer aanwezig zijn.

Eetkamer met lijsten

Gebruikte lijsten: L106

Eetkamer met lijsten

Gebruikte lijsten: L108

Klassieke touch

Heb jij een oudere woning of wil je graag een klassieke touch geven aan jouw interieur? Kies dan voor een mix van wandlijsten en ornamenten. Deze twee gaan perfect samen en geven jouw muur in een handomdraai een klassieke touch. Ook in een eclectisch, of een ‘parisian chique’ interieur is dit een perfecte optie. Van een subtiel ornament in de hoeken van een kader, tot aan rijkelijk geornamenteerd wandpanelen, een mix van kleuren of juist klassiek wit, the sky is your limit. Oké, het plafond in dit geval.

Wand met lijsten en hoek

Op de foto links zie je een fractie van het kleurrijke interieur van Nathalie. Nathalie heeft een parel van een woning aan de haven van Edam. Het interieur heeft zij van top tot teen zelf samengesteld en de sfeer is te proeven vanaf al haar foto’s. Het is een aanrader om haar te volgen op Instagram, waar zij haar interieur met passie deelt – @maison_au_nouveau_port

De producten die Nathalie heeft gebruikt vind je hier:
H29  |   L46   |   L66   |   L106

showroom wandlijsten

Op de foto rechts is een deel van onze showroom-bar te zien. Deze bar is van top tot teen rijk geornamenteerd. De muren én het plafond zijn voorzien van klassieke ornamenten, lijsten en rozetten. De finishing touch is hier gelegd door de mannen van Studio Giftig. Klein detail: zij hebben de wereldtitel in Street Art op hun naam staan!

Deze mix tussen klassieke ornamenten en een eclectische mix aan opvallende kleuren en vormen lenen zich perfect voor bijvoorbeeld een restaurant of (cocktail)bar. Het geeft een bijzondere sfeer en een reden om het interieur te blijven bekijken.

Hier onder zie je een video van het hele project en hoe dit tot stand is gekomen. Alle prijzen en producten uit deze video zijn op aanvraag.

Hoe bepaal ik of mijn ontwerp de juiste is?

Denk jij dat je weet hoe je de wandlijsten op jouw muur wilt plaatsen, maar vind je het nog moeilijk om het te visualiseren? Hiervoor hebben wij een handige tip!

Het enige dat je nodig hebt is jouw creativiteit (of dat van ons), een rol schilders tape, een meetlint en een trap die hoog genoeg is om bij het plafond te kunnen.

Zorg dat de muur waar het om gaat leeg is van meubels, zodat je vrij kan bewegen met een trap.

Bepaal met jouw meetlint eerst waar de wandlijsten moeten beginnen. Dit kan 15 cm. boven de vloerplint zijn bijvoorbeeld. Begin dan met het plakken van de schilders tape. Zodra de onderkant erop zit, kun je de zijkanten en ook de bovenkanten gaan afplakken.

Uiteindelijk heb je jouw hele ontwerp op de muur geplakt met tape (dit hoeft nog niet perfect en waterpas te zijn, dat komt wel als je aan het echte werk begint!) en kun je zien of je dit ontwerp mooi vindt in de ruimte. Zodra de tape op de muur zit kun je ook nog even schuiven met wat meubels, om te kijken of je de positie van de bank bijvoorbeeld wel mooi vindt met de kaders die je hebt gemaakt.

In deze video leggen wij jou stap voor stap uit hoe je dit het beste aan kan pakken!

woonkamer met wandverdeling
stoelen met wandverdeling

Contact

Stel ons jouw vragen via het contactformulier of mail direct naar info@het-schippertje.nl. Telefonisch kun je ons ook 6 dagen per week bereiken op 0341-418461.

Ook goed om te weten: als je twijfelt tussen meerdere wandlijsten, dan kun je bij ons gratis samples aanvragen. Dit kan door ons een mail te sturen met jouw adresgegevens en welke samples je graag zou willen ontvangen. Op deze manier kun jij thuis op je gemak kijken welke lijst het beste bij jou past.