Sierprofielen

door | 07-12-2019 | Blog

Een sierprofiel voor aan het plafond of een decoratieplint maar ook gewoon een gipsplint of gipsprofiel. Een juiste benaming voor een product kan soms moeilijk zijn. Je weet hoe het eruit ziet en je kunt het omschrijven maar hoe heet het eigenlijk? Dit komen wij veel voor in onze branche. Jaren terug werd er veel over een kroonlijst gesproken als men het heeft over een lijst op de muur en het plafond. Tegenwoordig spreekt men over een kooflijst.

Een lijst op het plafond wordt tegenwoordig veel een perklijst genoemd. Maar er wordt ook gesproken over een kaderlijst. Een dubbele lijst op het plafond is een buitenlijst en een binnenlijst. Hierbij is de buitenste lijst altijd groter dan de binnenste lijst. Hier wordt ook wel gesproken van een papalijst en een mamalijst. Een verzamelnaam is lijstwerk.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze sierlijsten? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Wilt u het resultaat van specialistisch werk zien? Bekijk dan hier het overzicht van onze projecten of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Daar is niet alleen ons volledige assortiment te bewonderen, maar zijn zelfs meerdere voorbeeldplafonds bevestigd! Zo kunt u het vakwerk van ons montageteam in levende lijve bekijken.