Klassieke Stijl

Klassieke stijl is een andere naam voor het classicisme. Dit heeft een ruime betekenis en wordt vooral gebruikt in de schilderkunst. De inspiraties zijn klassieke Griekse en Romeinse voorbeelden. In de renaissance, de barok en de neoklassieke stijl werden bijvoorbeeld elementen uit de Griekse en Romeinse bouwkunst toegepast. Kortom, heel veel stijlen onder één naam!

Het Schippertje maakt dankbaar gebruik van veel onderdelen uit de klassieke oudheid. Deze stijl leent zich namelijk uitstekend voor ornamenten en sierlijsten. Hieronder ziet u daarvan een selectie.

R200
bewerkte kooflijst

De stijl die tussen 1600-1750 in de beeldende kunst en architectuur overheerste is barok. Ornamenten in deze stijl zijn vaak uitgebreid bewerkt. De barok begon in namelijk Italië met kunstenaars als Bernini, maar verspreidde zich over heel Europa. We maken hierbij een onderscheid gemaakt tussen vroeg-, hoog en laatbarok. De laatste wordt ook wel rococo genoemd.

Het Schippertje levert veel ornamenten die perfect bij barokke architectuur passen.

klassieke stijl
klassiek

In de 17e eeuw gebruikten koningen vaak de kunst om het volk te beïnvloeden. Bovendien maakte de katholieke kerk indrukwekkende kerkgebouwen met spectaculaire altaren. De kerk probeerde hiermee het geloof aantrekkelijk te maken. Ook kunstenaars schilderden vaak gewone mensen in herkenbare, maar dramatische situaties. Dat is typerend voor de klassieke stijl.

wanddecoratie

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over ons product of sierlijsten in het algemeen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van sierlijsten of andere plafonddecoratie, bekijk dan ons assortiment of vraag de gratis brochure aan. Verder raden wij u ten zeerste aan om langs te komen bij onze uitgebreide showroom in Harderwijk. Hier kunt u niet alleen het grootste deel van ons assortiment zien, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds bewonderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ons product er aan uw plafond uit gaat zien. Bovendien is er in de showroom altijd een expert aanwezig die u kan helpen bij het uitzoeken van het ideale ontwerp voor uw project. Of het nu gaat om een woonhuis of een groot horecapand, wij adviseren u vrijblijvend en met plezier over ons product!