Naast sierlijsten en ornamenten wordt gips ook veel gebruikt voor het maken van beelden. Dit gebeurde vroeger al en nog steeds is het erg gemakkelijk en goedkoop om gips te gebruiken. En dat zijn niet de enige voordelen. Gips is bovendien een duurzaam, natuurlijk product en het neemt erg nauwkeurige vormen aan (denk aan het gieten in een siliconen mal). Daardoor zijn beelden en andere ornamenten van gips erg gedetailleerd en fraai afgewerkt. Vrijwel alle soorten gips zijn geschikt om beelden van te maken. Het Schippertje voert dit werk namelijk al meer dan 50 jaar uit! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze collectie.

Een gipsen beeld van een figuur uit de oudheid geeft een prachtige klassieke sfeer aan een woning. Plaats bijvoorbeeld een mooi klassiek borstbeeld op een moderne schouw of op een bijzettafel. Het op deze manier combineren van hedendaagse en klassieke stijlen is dé trend van de afgelopen jaren. Het maakt het interieur meteen speciaal!

Als het gipsen beeld gemaakt is moet deze vaak nog bijgewerkt worden met fijn schuurpapier, om de laatste oneffenheden weg te werken. Beelden van gips kunnen daarna eenvoudig voorzien worden van een speciale afwerking. Zo is het erg gemakkelijk te schilderen met diverse soorten verf, zoals waterverf of acryl. Het is daarbij wel belangrijk om het beeld eerst vochtig te maken of met een goede primer te behandelen. Dit is omdat het materiaal water erg snel opneemt waardoor de verf te snel intrekt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld bronsverf te gebruiken. Na een viertal lagen ziet het beeld van gips er precies zo uit als een bronzen beeld. Soms worden beelden dan nog gepatineerd, wat een beeld eruit kan laten zien alsof het al wat ouder is.

BEKIJK HIER ONS ASSORTIMENT  BEELDEN >>

beelden gips
beelden gips
beelden
beelden gips