verschillende gipsen beelden op consoles aan de muur

Beelden van gips

Naast sierlijsten en ornamenten wordt gips ook veel gebruikt voor het maken van beelden. Dit gebeurde vroeger al en nog steeds is het erg 150804 schippertje-166
gemakkelijk en goedkoop om gips te gebruiken. En dat zijn niet de enige voordelen. Gips is een duurzaam, natuurlijk product en het neemt erg nauwkeurige vormen aan (denk aan het gieten in een siliconen mal). Vrijwel alle soorten gips zijn geschikt om beelden van te maken. Het Schippertje voert dit werk al meer dan 50 jaar uit! Neem eens een kijkje in onze collectie.

Voor het maken van een beeld is een siliconen mal nodig. Doordat gips natuurlijk en duurzaam is, tast het de mal niet aan. Hierdoor kun je talloze afgietsels maken.
Als het gipsen beeld gemaakt is moet deze vaak nog afgeschuurd worden met fijn schuurpapier. Het beeld kan bijvoorbeeld scherpe randen en oneffenheden bevatten. Beelden van gips kunnen daarna eenvoudig voorzien worden van een speciale afwerking. Zo is het erg gemakkelijk te schilderen met diverse soorten verf zoals waterverf of acryl. Het is wel belangrijk om het beeld eerst vochtig te maken. Dit is omdat het materiaal water erg snel opneemt waardoor de verf te snel intrekt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld bronsverf te gebruiken. Na een viertal lagen ziet het beeld van gips er precies zo uit als een bronzen beeld. Soms worden beelden dan nog gepatineerd, wat een beeld eruit kan laten zien alsof het al wat ouder is. Verder is het belangrijk om de beelden nog af te werken met lak.

Het is leuk en gemakkelijk om zelf een gipsen beeld te maken.  Gelukkig kun je beelden van gips ook gewoon kopen. Aangezien gips een goedkoop materiaal is om beelden mee te maken is de prijs van deze beelden vaak niet zo hoog, hierdoor is het een mooi alternatief voor bijvoorbeeld een bronzen beeld. De beelden kunnen dienen als opvulling en decoratie van diverse ruimten in huis en bijvoorbeeld op kantoor.

BEKIJK HIER ONS ASSORTIMENT  BEELDEN >>

0 2374