Aan het werk

Categorie:

Tijdens de montage van ornamenten

Bij Het Schippertje produceren en monteren wij allerlei versieringen voor plafonds en wanden. Denk daarbij aan kroonlijsten, perklijsten en rozetten. Overal op onze website zijn de prachtige resultaten van ons werk te zien. Maar op deze pagina krijg je een kijkje achter de schermen! Hieronder zie je foto’s die gemaakt zijn tijdens onze projecten dus wanneer wij nog aan het werk zijn. Je ziet ons eigen specialistische montageteam, hard aan het werk aan diverse klussen door heel Nederland om wanden en plafonds te voorzien van sierlijsten en ornamenten.

Platte plinten als perklijsten plafond
Jugenstil hoeken met ronding in het midden
Plafondornamenten voordat de schilder kom
Platte plinten met ronding als perklijst
Montage vaneen  sierlijst om pilaar
Sierlijst in ronding bij buffet Het Paleis
ornamentenplafond net klaar
Aan het werk aan Jan Luijkenstraat in Amsterdam
Plafondlijsten L46 in slaapkamer

Precisiewerk met sierlijsten

Elk onderdeel van het plafond wordt los aangebracht door onze monteurs. Dat is geen makkelijke klus! Alles moet van tevoren precies op maat zijn gezaagd en goed zijn uitgetekend op het plafond of op de muur. Dan kunnen we pas met lijm de sierlijsten of rozetten plaatsen. Vervolgens moeten de verschillende onderdelen ook nog mooi op elkaar aansluiten. Kortom: een echt precisiewerk, waar vakmensen voor nodig zijn. Zoals je op deze pagina ziet, is geen enkel project hetzelfde. De ene keer maken we met platte plinten of strakke sierlijsten een uitgebreid patroon van vierkanten en rechthoeken op het plafond. En de andere keer gebruiken we ornamenten met bloemen, bladeren en andere barokke details om een klassieke stijl neer te zetten. Dit alles doen we in overleg met de uiteenlopende klanten die bij ons langs komen. Het is natuurlijk heel wat anders om een wand te versieren in een nieuwbouwwoning, of om een volledig herenhuis uit 1860 te voorzien van sierlijsten en rozetten.

Sierlijsten montage bij Koonings bruidsmode
kroonlijsten schuren aan het werk
zware ornamenten voor het schilderen
Bewerkte sierlijsten in kaderplafond
Filmopname monteren van kooflijsten
Ornament montage
Ornamenten plafond bij Koonings bruidsmode in Deurne

Voor het schilderen van de ornamenten

Voordat de monteurs aan de slag gaan, kunnen we een uitgebreid advies geven over wat er past bij jouw woning en jouw smaak. Zo maken we elk ontwerp uniek en zorgen dat het aansluit bij jouw eigen stijl en interieur. Voordat de ornamenten geschilderd kunnen worden moeten deze goed geschuurd worden. Het mooiste is om daarna alles eerst in de voorstrijk te zetten en dan pas gaan schilderen. Met een enorm assortiment kunnen we altijd wel geschikte ornamenten en sierlijsten vinden welke bij jouw project passen.

 

Klassieke sierlijsten op het plafond
wandlijsten aan het werk
Kooflijsten om schouw voor het schilderen
Kooflijst schuren in  montage

Contact

Ben je benieuwd hoe onze adviseurs jouw plafond of wand zouden aanpakken? Of wil je meer weten over hoe de montage van sierlijsten in zijn werk gaat? Wij denken graag met je mee! Stuur gerust een mailtje naar info@het-schippertje.nl met daarin jouw wensen en ideeën. Daarna is het ook een goed idee om eens een vrijblijvende adviesafspraak in onze showroom te maken. Daar kunnen onze adviseurs je meenemen door het hele assortiment en samen met jou in ongeveer een uur tijd een prachtig ontwerp maken.