sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
wandlijsten sierlijsten gips impressie
wandlijsten sierlijsten gips impressie

Sierlijsten voor het plafond

Sierlijsten- en ornamentengieterij Het Schippertje heeft een ruim assortiment aan sierlijsten. Sierprofielen gebruikt men al eeuwenlang om huizen te versieren en plafonds een fraai aangezicht te geven. Enkele honderden jaren geleden behoorde dit tot de constructie van een huis of gebouw. Vandaag de dag is dit niet meer het geval: sierlijsten worden puur ter decoratie gebruikt. Het Schippertje vervaardigt verschillende soorten sierlijsten, zoals kooflijsten, perklijsten en lambriseringen van gips. Door dit product zal uw plafond een ware metamorfose ondergaan en bovendien een complete uitstraling krijgen. Dit kan, naar eigen smaak, strak en modern zijn, of juist met alle pracht en praal van de Barok. Een bijpassend rozet of ander ornament maakt het geheel af. Onze klanten zijn het erover eens: sierlijsten zijn een sieraad voor uw huis!

Ons assortiment bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten lijsten. Deze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

Perklijsten

De perklijst wordt ook wel kaderlijst genoemd. Dit type lijst wordt zo genoemd omdat hiermee kaders op het plafond kunnen worden gemaakt. Andere benamingen hiervoor zijn onder andere plintlijst of stuclijst. Deze sierlijst wordt evenals de kooflijst vervaardigd van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op een lange tafel. Meer informatie over ons productieproces vindt u op hier. De perklijst plaatst men recht op het plafond of wand, terwijl de kooflijst in de hoek tussen wand en plafond wordt bevestigd. Heeft u ons product gekocht en heeft u vragen over de montage? Bekijk dan snel onze instructievideo’s!

Met de kaders die u maakt van de perklijst kunt u gedeeltes van het plafond van elkaar onderscheiden, of juist een geheel laten worden. Binnen het vak dat met de perklijsten is gecreëerd wordt meestal een plafondrozet of ander ornament aangebracht.

Benieuwd naar ons assortiment perklijsten? Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken!

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijst strak 3d tekening
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten

Kooflijsten

De kooflijst wordt ook wel kroonlijst genoemd. Een andere benaming hiervoor is stuckoof. Deze sierlijst wordt evenals de perklijst vervaardigd van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op de tafel. U bevestigt kooflijsten in de hoek tussen plafond en wand. Zo zetten kooflijsten de kroon op uw kamer: vandaar de naam kroonlijst. Hiermee maakt u elk vertrek in uw huis compleet. Binnen ons assortiment is een breed scala aan verschillende stijlen te verkrijgen. Dit is ook bij dit type gipslijst het geval. Van strakke, moderne exemplaren tot grote, uitgebreid bewerkte sierlijsten uit de oudheid, alles is mogelijk. Daardoor is ons product geschikt voor ieder soort woning en ieder project. Van luxe grachtenpanden tot moderne woonhuizen, van oude kastelen tot gloednieuwe restaurants: een kooflijst is altijd een meerwaarde!

U vindt op onze website naast het grote assortiment ook informatie over de productie en montage van onze ornamenten. Bovendien kunt u veel van onze eerdere projecten bekijken om een goede indruk te krijgen van onze producten en diensten.

Benieuwd naar onze producten? Klik hier om ze te bekijken!

Sierlijsten als wandverdeling

Sierlijsten van gips worden niet alleen gebruikt om plafonds te versieren. Ook de wanden kunnen prachtig opgeknapt worden met sierprofielen van gips. Zo kan er bijvoorbeeld een lambrisering worden gemaakt met behulp van perklijsten. Ook deze lambriseringslijsten worden gemaakt door gips in een mal te gieten. Deze lijsten plaatst men op de onderzijde van de wand. Op deze manier wordt de wand in twee delen gesplitst, wat bijvoorbeeld mooi is wanneer u de onderkant van uw muur schildert en de bovenkant behangt. U kunt dan namelijk met een lambriseringslijst deze twee verschillende delen op een mooie manier van elkaar onderscheiden.

Voor de lambrisering kunt u zowel gebruik maken van het grote aanbod aan perklijsten als van een aantal speciale lambriseringslijsten. U vindt ons uitgebreide assortiment hier!

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten

Perklijsten

Kooflijsten

Wanddecoratie

https://www.het-schippertje.nl/voorbeeld-wanden/

Plinten

Grote rozetten

Kleine rozetten

Strakke kooflijsten

Strakke perklijsten

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over ons product of sierlijsten in het algemeen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van sierlijsten of andere plafonddecoratie, bekijk dan ons assortiment of vraag de gratis brochure aan. Verder raden wij u ten zeerste aan om langs te komen bij onze uitgebreide showroom in Harderwijk. Hier kunt u niet alleen het grootste deel van ons assortiment zien, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds bewonderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ons product er aan uw plafond uit gaat zien. Bovendien is er in de showroom altijd een expert aanwezig die u kan helpen bij het uitzoeken van het ideale ontwerp voor uw project. Of het nu gaat om een woonhuis of een groot horecapand, wij adviseren u vrijblijvend en met plezier over ons product!