Kooflijsten

Strakke kooflijsten

Om een basis te leggen in de versiering van een plafond, kun je beginnen met het toevoegen van een kooflijst. Deze vormt de verbinding tussen het plafond en de muur. Door dezelfde kooflijst in meerdere ruimtes terug te laten komen creëer je eenheid tussen die verschillende ruimtes. Kooflijsten zijn er in veel verschillende vormen en maten. Zo hebben wij strakke kooflijsten en bewerkte kooflijsten. In de categorie strakke kooflijsten vind je kooflijsten vanaf 3,5 cm groot, tot aan kooflijsten van 26,5 cm! Allemaal zonder bewerkingen met bloemen, bladeren of andere motieven. Strakke kooflijsten sluiten daarmee goed aan bij allerlei interieurs, van modern tot klassiek.

Bekijk ons hele assortiment hier.

 

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
Kooflijst, kroonlijst, sierlijst
Kooflijst, kroonlijst, plafondlijst
Bewerkte kooflijsten

Voor degene die wat sierlijker of grootser denkt, hebben wij bewerkte kooflijsten in ons assortiment. Met deze kooflijsten geef je een klassieke twist aan welke ruimte dan ook. We zien dit veel in panden van voor 1900, landhuizen en kastelen, in hotels en andere horecagelegenheden. Ook bij bewerkte kooflijsten geldt: laat ze voor eenheid in meerdere ruimtes terugkomen. Op de afbeeldingen hierboven zie je twee soorten subtiele, bewerkte kooflijsten die met hun formaat en bewerking prima te gebruiken zijn in veel soorten woonhuizen.

Bekijk ons hele assortiment hier.

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
Kooflijst, kroonlijst, sierlijst
kooflijst, plafonddecoratie, ornamenten

Platte plinten

 

Platte plint, Amsterdamse plint
Platte plint, Amsterdamse plint
Platte plint, Amsterdams, Joods

Een mooie en relatief goedkope afwerking tussen plafond en muur is een platte plint. Ook wel Joodse of Amsterdamse plint genoemd. Deze plint plaats je aan  de rand van het plafond en kan je gewoon mee schilderen met de rest van het geheel.

Vroeger werden dit soort plinten vaak door stukadoors gemaakt voordat er een stuclaag werd aangebracht, maar je kan ze ook naderhand op een gestukt plafond plaatsen. Een platte plint is makkelijk en mooi af te werken en is daarmee niet alleen een relatief goedkope, maar ook een makkelijke oplossing voor een mooie afwerking.

De platte plint zie je voornamelijk veel terugkomen in woningen vanaf 1910. Met name in de jaren ’30 werden dit soort plafondplinten vrijwel standaard tegen het plafond gemonteerd om extra diepte te creëren.

Klik hier voor ons assortiment platte plinten.

 

Perklijsten

 

Sierlijsten aan plafond
rozet, sierlijsten, ornamenten, gips
Plafondlijsten
Strakke perklijsten

Met perklijsten kun je vakken creëren op het plafond. Met deze vakken kun je bepaalde ruimtes benadrukken of uitlichten, en maak je een frame om een lamp of rozet. Zo’n vak kun je helemaal naar eigen wens invulling geven. Dit kan met een subtiele sierlijst, een brede perklijst of bijvoorbeeld een samenstelling van meerdere lijsten. Zo kun je meer of minder reliëf op het plafond aanbrengen.

Voor extra verfraaiing heb je ook nog de optie om hoeken toe te voegen aan een een perkvak. Deze hoeken kunnen simpel zijn of juist bewerkt, voor een moderne of juist een klassieke touch aan het interieur. Om het plaatje compleet te maken kan je tot slot een rozet toevoegen in het midden van een perkvak. Ook dit is geheel naar eigen smaak in te vullen en kan van subtiel en klein tot aan het toevoegen van een waar pronkstuk. Een rozet staat prachtig boven een kroonluchter of andere hanglamp.

Bekijk ons hele assortiment aan perklijsten hier.

Bewerkte perklijsten

Met bewerkte perklijsten geef je het plafond een klassieke twist. Kies voor een subtiele, smalle bewerkte perklijst voor een sierlijke afwerking of ga voor groot een aanwezig om een statement te maken op het plafond.

Bekijk ons hele assortiment aan perklijsten hier.

Wandlijsten

 

lijsten voor op de wand
Wandlijsten op muur
lijsten voor op de wand

Wandlijsten zijn een toevoeging aan elke muur. In een klassieke woning, een moderne woning en alles daar tussenin.

De opties voor wandlijsten zijn bijna oneindig, laat je dus goed adviseren bij twijfel. Het Schippertje denkt en kijkt graag met jou mee naar wat de ruimte nodig heeft. Kijk voor inspiratie bij onze voorbeeldwanden. Aan de hand van deze voorbeelden kunnen wij een passende verdeling voor jou maken.

Onze wandlijsten zijn er in een ruime keuze aan afmetingen en ontwerpen. Ook zijn ze bijvoorbeeld te gebruiken als lambriseringslijst.

 

Bekijk hier een aantal voorbeelden voor lambriseringslijsten:

 

L 82 | L 86 | L 87

 

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten

Ledlichtlijsten

 

Wandlijsten led ledlijsten
wandlijsten en kooflijsten met led

Met onze ledlichtlijsten kun je een extra lichtbron creëren op de muur. Dit geeft bijvoorbeeld een mooi effect in een ruimte die dient als kantoor of in een kleine ruimte zoals een toilet.

Ook in de woonkamer kan een ledlichtlijst een ware toevoeging zijn aan het interieur. Advies nodig om te bepalen wat de juiste positionering is voor een ledlichtlijst bij jou thuis? Laat het ons dan weten, dan denken wij graag mee!

Ook leuk, een ledlichtlijst toevoegen aan de bovenkant van de schouw. Dit geeft extra dimensie en aandacht aan een element als een schouw.

Bekijk ons hele assortiment ledlichtlijsten hier.

Kooflijsten

Platte plinten

Platte plint plafond

Wandlijsten

https://www.het-schippertje.nl/voorbeeld-wanden/

Perklijsten

strakke perklijsten sierlijsten

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over ons product of sierlijsten in het algemeen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van sierlijsten of andere plafonddecoratie, bekijk dan ons assortiment of vraag de gratis brochure aan. Verder raden wij u ten zeerste aan om langs te komen bij onze uitgebreide showroom in Harderwijk. Hier kunt u niet alleen het grootste deel van ons assortiment zien, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds bewonderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ons product er aan uw plafond uit gaat zien. Bovendien is er in de showroom altijd een expert aanwezig die u kan helpen bij het uitzoeken van het ideale ontwerp voor uw project. Of het nu gaat om een woonhuis of een groot horecapand, wij adviseren u vrijblijvend en met plezier over ons product!