Sierlijsten

Sierlijsten- en ornamenten-gieterij Het Schippertje heeft een ruim assortiment aan sierlijsten. Deze gipslijsten, ook wel sierprofielen genoemd, worden al eeuwen gebruikt om huizen te versieren en een fraai aangezicht te geven. Enkele honderden jaren geleden behoorde dit tot de constructie van een huis of gebouw. Vandaag de dag is dit niet meer het geval, maar wordt het puur ter decoratie gebruikt. Het Schippertje vervaardigt sierlijsten zoals kooflijsten, perklijsten en lambriseringen van gips. Door dit product zal uw plafond een ware metamorfose ondergaan en bovendien een complete uitstraling krijgen. Dit kan, naar eigen smaak, strak en modern zijn, of juist met alle pracht en praal van de Barok. Een bijpassend rozet of ander ornament maakt het geheel af. Onze klanten zijn het erover eens: sierlijsten zijn een sieraad voor uw huis!

Ons assortiment bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten lijsten. Deze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

Perklijsten

Kooflijsten

Lambrisering

Plinten

Plafondplint L96

Perklijsten

De perklijst wordt ook wel kaderlijst genoemd. Dit type lijst wordt zo genoemd omdat hiermee kaders op het plafond kunnen worden gemaakt. Andere benamingen hiervoor zijn onder andere plintlijst of stuclijst. Deze sierlijst wordt evenals de kooflijst vervaardigd van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op de tafel. De perklijst plaatst men recht op het plafond of wand, terwijl de kooflijst in de hoek tussen wand en plafond wordt bevestigd.

Met de kaders die u maakt van de perklijst kunt u gedeeltes van het plafond van elkaar onderscheiden, of juist een geheel laten worden.

Benieuwd naar ons assortiment perklijsten? Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken!

Kooflijsten

De kooflijst wordt ook wel kroonlijst genoemd. Een andere benaming hiervoor is stuckoof. Deze sierlijst wordt evenals de perklijst vervaardigd van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op de tafel. De kooflijst plaatst men in de hoek tussen plafond en wand. Zo zetten kooflijsten de kroon op uw kamer: vandaar de naam kroonlijst. Hiermee maakt u elk vertrek in uw huis compleet.

Benieuwd naar ons assortiment? Klik hier om het te bekijken!

Lambrisering

Ook de lambrisering wordt gemaakt door gips in een mal te gieten. De lambrisering plaatst men op de onderzijde van de wand. Hierbij wordt een lambriseringslijst gebruikt om de wand in twee delen te splitsen, wat bijvoorbeeld mooi is wanneer u de onderkant van uw muur schildert en de bovenkant behangt. U kunt dan namelijk met een lambriseringslijst deze twee verschillende delen op een mooie manier van elkaar onderscheiden.

Voor de lambrisering kunt u zowel gebruik maken van het grote aanbod aan perklijsten als van een aantal speciale lambriseringslijsten. U vindt ons uitgebreide assortiment hier

Plinten

Een nieuw maar belangrijk onderdeel van ons assortiment is de gipsen plafondplint. Deze strakke sierlijsten zijn steeds meer in trek en passen goed in moderne woningen. Ze vormen een sierlijke maar toch strakke overgang tussen de muur en het plafond. U kunt kiezen voor een volledig rechte plint (enkel of dubbel), maar ook voor bijvoorbeeld de L97, waarin een mooi ojief profiel verwerkt is.

U vindt hier ons assortiment aan plinten.