Kooflijsten

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten
Kooflijst, kroonlijst, sierlijst
Kooflijst, kroonlijst, plafondlijst
Strakke kooflijsten

Om een basis aan te leggen in de aankleding van een woning, kun je beginnen met het toevoegen van een kooflijst. Dit vormt de verbinding tussen het plafond en de muur. Ook zorgt een kooflijst in huis voor eenheid tussen verschillende ruimtes. Door dezelfde kooflijst in meerdere ruimtes terug te laten komen creëer je eenheid tussen alles wat gaande is in een ruimte. Kooflijsten zijn er in veel verschillende vormen en maten. Zo hebben wij strakke kooflijsten en bewerkte kooflijsten. In de categorie strakke kooflijsten vind je kooflijsten vanaf 3,5 cm groot, tot aan kooflijsten van 26,5 cm! Zo blijft de keuze geheel aan jou om te kiezen voor subtiel, of groots.

Bekijk ons hele assortiment hier.

 

Bewerkte kooflijsten

Voor degene die wat sierlijker of grootser denkt, hebben wij bewerkte kooflijsten in ons assortiment. Met deze kooflijsten geef je een klassieke twist aan welke ruimte dan ook. Ook bij bewerkte kooflijsten geldt: laat ze voor eenheid in meerdere ruimtes terugkomen. Op de afbeeldingen hierboven zie je twee soorten subtiele, bewerkte kooflijsten die met hun formaat en bewerking prima te gebruiken zijn in veel soorten woonhuizen.

Bekijk ons hele assortiment hier.

 

Platte plinten

 

Platte plint, Amsterdamse plint
Platte plint, Amsterdamse plint
Platte plint, Amsterdams, Joods

Een mooie en relatief goedkope afwerking tussen plafond en muur is een platte plint. Ook wel ‘Joodse plint’ genoemd. Deze plint wordt toegevoegd aan de rand van het plafond en kan gewoon mee geschilderd worden met het hele geheel.

Vroeger werden ze vaak door stucadoors geplaatst voordat er een stuclaag werd aangebracht, maar je kan ze ook naderhand op een gestuct plafond plaatsen. Een platte plint is makkelijk en mooi af te werken en is daarmee niet alleen een relatief goedkope, maar ook een relatief makkelijke oplossing voor een mooie afwerking.

De platte plint zie je voornamelijk veel terugkomen in woningen uit de Jaren ‘30. In deze periode werden de plinten vrijwel standaard tegen het plafond gemonteerd.

Gebruik de platte plint aan het plafond om extra diepte te creëren.

Klik hier voor ons assortiment platte plinten.

 

Perklijsten

 

Sierlijsten aan plafond
rozet, sierlijsten, ornamenten, gips
Plafondlijsten
Strakke perklijsten

Met perklijsten kun je vakken creëren op het plafond. Door middel van deze vakken kun je bepaalde ruimtes benadrukken of uitlichten. Zo’n perkvak kun je helemaal naar eigen wens invulling geven. Dit kan met een subtiele lijst of bijvoorbeeld het gebruik van een dubbele lijst. En dan is er ook nog de optie om hoeken toe te voegen aan een een perkvak. Deze hoeken kunnen simpel zijn of juist bewerkt, voor een moderne of juist een klassieke touch aan het interieur. Om het plaatje compleet te maken kan er een rozet toegevoegd worden in het midden van een perkvak. Ook dit is geheel naar eigen smaak in te vullen en kan van subtiel en klein tot aan het toevoegen van een waar pronkstuk.

Bekijk ons hele assortiment perklijsten hier.

 

Bewerkte perklijsten

Met bewerkte perklijsten geef je het plafond een klassieke knipoog. Kies voor een subtiele, smalle bewerkte perklijst voor een sierlijke afwerking of ga voor groot een aanwezig voor een statement aan het plafond.

Bekijk ons hele assortiment perklijsten hier.

Wandlijsten

 

lijsten voor op de wand
Wandlijsten op muur
lijsten voor op de wand

Wandlijsten zijn een toevoeging aan elke muur. In een klassieke woning, een moderne woning en alles daar tussenin.

De opties voor wandlijsten zijn bijna oneindig, laat je dus goed adviseren bij twijfel. Het Schippertje denkt en kijkt graag met jou mee naar wat de ruimte nodig heeft. Kijk voor inspiratie bij onze voorbeeldwanden. Aan de hand van deze voorbeelden kunnen wij een passende verdeling voor jou maken.

Onze wandlijsten zijn er in een ruime keuze aan afmetingen en ontwerpen. Ook zijn ze bijvoorbeeld te gebruiken als lambriseringslijst.

 

Bekijk hier een aantal voorbeelden voor lambriseringslijsten:

 

L 82 | L 86 | L 87

 

sierlijsten en plafondlijsten en ornamenten

Ledlichtlijsten

 

Wandlijsten led ledlijsten
wandlijsten en kooflijsten met led

Met onze ledlichtlijsten kun je een extra lichtbron creëren op de muur. Dit geeft bijvoorbeeld een mooi effect in een ruimte die dient als kantoor of in een kleine ruimte zoals een toilet.

Ook in de woonkamer kan een ledlichtlijst een ware toevoeging zijn aan het interieur. Advies nodig om te bepalen wat de juiste positionering is voor een ledlichtlijst bij jou thuis? Laat het ons dan weten, dan denken wij graag mee!

Ook leuk, een ledlichtlijst toevoegen aan de bovenkant van de schouw. Dit geeft extra dimensie en aandacht aan een element als een schouw.

Bekijk ons hele assortiment ledlichtlijsten hier.

Kooflijsten

Platte plinten

Platte plint plafond

Wandlijsten

https://www.het-schippertje.nl/voorbeeld-wanden/

Perklijsten

strakke perklijsten sierlijsten

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over ons product of sierlijsten in het algemeen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van sierlijsten of andere plafonddecoratie, bekijk dan ons assortiment of vraag de gratis brochure aan. Verder raden wij u ten zeerste aan om langs te komen bij onze uitgebreide showroom in Harderwijk. Hier kunt u niet alleen het grootste deel van ons assortiment zien, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds bewonderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ons product er aan uw plafond uit gaat zien. Bovendien is er in de showroom altijd een expert aanwezig die u kan helpen bij het uitzoeken van het ideale ontwerp voor uw project. Of het nu gaat om een woonhuis of een groot horecapand, wij adviseren u vrijblijvend en met plezier over ons product!