Het kiezen van de juiste sierlijsten is niet altijd even makkelijk, en dat begrijpen wij heel goed! Je wilt natuurlijk zeker weten dat de sierlijst bij jouw interieur past qua design, maar ook qua formaat. En dat is soms lastig in te schatten vanaf een afbeelding op het internet. Daarom bieden wij jou graag de service aan om een proefstuk op te sturen. Zo kun je op je gemak, bij jou thuis de sierlijsten vergelijken en het model kiezen dat bij jou past. Een proefstuk geeft een goed beeld van het formaat van een sierlijst, maar ook het design en het materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld proefstukken van verschillende stoffen, kleuren en materialen naast elkaar leggen om te bepalen of de totale look overeen komt met jouw wensen.

Het Schippertje haar producten worden allemaal, door onszelf, gemaakt van gips. Gips is een natuurlijk materiaal dat makkelijk en mooi te bewerken én overschilderbaar is. Is wit niet de uiteindelijke kleur die de sierlijsten moeten krijgen? Dan kun je het proefstuk ook vast verven in de kleur die de muren of plafonds uiteindelijk gaan krijgen.

Sample lijstjes

Een kooflijst uitkiezen

Wij vertellen je om te beginnen graag meer over onze kooflijsten. Een kooflijst dient als decoratieve afwerking tussen de muur en het plafond. Deze sierlijst is er dan ook zeer geschikt voor om in meerdere ruimtes terug te keren. Om deze reden noemen wij de kooflijst niet alleen de verbinding tussen muur en plafond, maar ook de verbinding tussen meerdere ruimtes. Het kiezen van een kooflijst is daarmee een mooie basis om de stijl die je graag in huis wilt laten terugkeren te bepalen. Op onderstaande afbeeldingen zie je een kooflijst van ongeveer 10 x 10 cm. met beiden een eigen stijl. Zo is de kooflijst op de linker afbeelding een klassiek-modern ontwerp dat in zowel nieuwere, als zeer oude interieurs te gebruiken is. Deze kooflijst is door zijn afmeting mooi toe te passen in ruimtes met een plafondhoogte tussen de 2.70 en de 3.20 meter. Omdat deze kooflijst geen overduidelijke kenmerken heeft kun je met de aankleding alle kanten op.

De kooflijst op de afbeelding rechts heeft een klassieke decoratie en geeft het interieur daarmee automatisch een klassiekere, enigszins romantische touch. Met een afmeting van 9 x 8,5 cm. doet deze kooflijst het goed op plafonds met een hoogte tussen de 2.60 en 3.00 meter.

Perklijsten uitkiezen

Voor het decoreren van het plafond zijn de opties bijna eindeloos. Dat kan het soms lastig maken om door de bomen het bos nog te zien. Wordt jouw stijl subtiel of rijk aangekleed met een combinatie van meerdere sierlijsten?

Misschien kies jij uiteindelijk wel voor een combinatie van zowel strakke als bewerkte sierlijsten. Alle sierlijsten voor op het plafond vind je bij ons onder de categorie perklijsten. De perklijsten zijn er vanaf 2 cm. breed tot wel 25 cm. breed. Om de juiste perklijst te kiezen is het dus ideaal om verschillende proefstukken te kunnen ontvangen en vergelijken! Zo helpt een proefstuk jou bij het bepalen van het juiste formaat, maar ook bij het kiezen van het juiste ontwerp en eventueel het samenstellen van de juiste combinatie.

Verschillende proefstukken

Wandlijsten uitkiezen

Om de juiste wandlijst uit te kiezen is het natuurlijk ook fijn om samples in huis te hebben. De wandlijsten zijn er in veel verschillende formaten en ontwerpen; van smal tot breed, plat tot levendig en diep, of natuurlijk symmetrisch of asymmetrisch! Je kan ervoor kiezen om één wandlijst uit te kiezen waarmee je een ontwerp op de muur gaat maken, of misschien wil jij wel gebruik maken van een dubbele wandlijst, zoals op de foto rechts. De combinatie van twee wandlijsten zoals op de foto rechts geeft extra dimensie aan de muur en hiermee automatisch wat meer aandacht bij binnenkomst.

Hou je het liever wat subtieler en meer op de achtergrond? Dan is een enkele wandlijst waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. Zoals je ziet kun je de proefstukken makkelijk met een stukje schilderstape op de muur plakken, zodat je goed kan inschatten of het formaat overeen komt met jouw wensen.

Samples op de muur plaatsen

Van links naar rechts: L109 I L110 I L115

Proefstuk op de muur

Van links naar rechts: L106 I L66

Hoe vraag je een proefstuk aan

Je gaat naar de gewenste artikel toe in onze webshop en klikt op de knop “proefstuk aanvragen” jou gewenste product staat nu in je winkelwagentje. Wil je meer dan 1 proefstuk aanvragen? dat kan! Je hoeft alleen maar naar de andere gewenste artikkelen te gaan en de vorige stappen opnieuw te volgen.

Wij zorgen ervoor dat jouw pakket (met een maximum van 5 proefstukken) kosteloos wordt verstuurd!

*Het versturen van proefstukken geldt enkel op de categorieën kooflijsten, perklijsten en wandlijsten, met een maximale afmeting van 20 cm. Voor alle andere producten raden wij je aan om onze showroom te bezoeken.

Proefstuk in de doos

Contact

Voor het aanvragen van proefstukken kun je ook gebruik maken van ons contactformulier.

Kom je er niet helemaal uit met het plaatsen van jouw aanvraag? Bel ons dan gerust, wij helpen je graag verder.

Ook voor overige vragen zijn wij bereikbaar via het contactformulier, per mail of telefonisch.