Wanddecoratie

Bij sierlijsten en ornamenten wordt niet snel gedacht aan wandverdeling, maar vooral aan plafonddecoratie. Dit idee is tegenwoordig achterhaald en het gebruik van sierlijsten voor wanddecoratie wint steeds meer populariteit.

Door bijvoorbeeld vlakken te creëren van variërende grootte wordt een wand direct levendiger. In combinatie met schouwen en togen, ook geproduceerd door Het Schippertje, krijgt uw wand een prachtige klassieke aanblik.

Stijlen

De sierlijsten van Het Schippertje zijn op allerlei manieren te gebruiken op de wand. Door kaders te maken met een strakke lijst ontstaat er een rustige moderne stijl. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een modern bedrijfspand een chic uiterlijk geven.

Aan de andere kant zorgt het gebruik van lijsten met uitgebreidere motieven er juist voor dat uw wand direct in het oog springt. Zo kunt u bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een open haard of een ander centraal punt in de kamer. Voorbeelden van beide stijlen ziet u op de afbeeldingen hieronder.

Voor het creëren van een wandverdeling zoals hierboven wordt vaak gebruik gemaakt van diverse perklijsten. Hiervoor gebruikte perklijsten zijn onder andere de Perklijst L37. U bent natuurlijk niet beperkt tot deze lijsten in uw keuze; bijna alle perklijsten in het assortiment zijn geschikt voor wanddecoratie. Hierdoor kan er aan al uw wensen wat betreft stijl worden voldaan.

De vlakken die met de perklijsten gecreëerd worden kunnen worden opgevuld met gipsen tegels, bijvoorbeeld om aan de lambrisering een effect van diepte toe te voegen. Deze tegels kunnen, doordat ze makkelijk samen te voegen zijn, in vele maten geleverd worden en passen dus bij elk wandelement.

Voor uw project kunt u volledig terecht bij Het Schippertje. Alle lijsten en ornamenten die u op deze pagina ziet zijn namelijk door ons met de hand geproduceerd. Bovendien kunt u Het Schippertje inschakelen voor professionele montage van deze sierlijsten.

Een wandverdeling kan ook in een kleiner project, zoals een slaapkamer of kinderkamer, een heel warme sfeer geven. Door decoratie aan de wanden te geven wordt een kamer meteen een stuk gezelliger!

De onderstaande foto’s zijn gemaakt in het centrum van Amsterdam, aan de Keizersgracht. Het gebruik van grote rozetten en andere ornamenten aan de wand geeft een bijzonder en uniek effect. Daarmee is dit een prachtig voorbeeld van de verschillende mogelijkheden die onze producten bieden. U wordt alleen beperkt door uw eigen creativiteit!

De fotoserie hieronder is gemaakt bij de International Butler Academy in Simpelveld. Hier zijn de wanden rijkelijk gedecoreerd met onze ornamenten en sierlijsten.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in gipsen wanddecoratie en wilt u meer informatie of advies? Neem een kijkje in ons assortiment, of neem contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Zo kunt u bovendien een gratis brochure aanvragen. Voor een idee van de mogelijkheden en professioneel advies kunt u natuurlijk ook langskomen bij onze showroom in Harderwijk.