Wanddecoratie

Wanddecoratie met wandlijsten
Wanddecoratie met wandlijsten in de slaapkamer

Wanddecoratie met sierlijsten

Bij sierlijsten en ornamenten wordt niet snel gedacht aan wandverdeling, maar vooral aan plafonddecoratie. Dit idee is tegenwoordig achterhaald en het gebruik van sierlijsten voor wanddecoratie wint steeds meer populariteit.

Door bijvoorbeeld vlakken te creëren van wisselende grootte wordt een wand direct levendiger. In combinatie met schouwen en togen krijgt uw wand een klassieke aanblik.

Wandlijst L37 in de keuken op een blauwe muur.
Wand met sierlijsten op een blauwe muur.

Stijlen

De sierlijsten van Het Schippertje zijn op allerlei manieren te gebruiken op de wand. Door kaders te maken met een strakke lijst ontstaat er een rustige moderne stijl. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een modern bedrijfspand een chic uiterlijk geven.

Het gebruik van lijsten met uitgebreidere motieven zorgt er juist voor dat uw wand in het oog springt. Zo kunt u bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een open haard of een ander punt in de kamer. Voorbeelden van beide stijlen ziet u op de afbeeldingen hieronder.

Hoe ontwerp je wanddecoratie?

Voor het maken van een wandverdeling zoals hierboven wordt vaak gebruik gemaakt van diverse perklijsten. Veelgebruikte perklijsten hiervoor zijn onder andere de Perklijst L37. U bent natuurlijk niet beperkt tot deze lijsten in uw keuze. Bijna alle perklijsten in het assortiment zijn geschikt voor wanddecoratie. Hierdoor kan er aan al uw wensen wat betreft stijl worden voldaan!

De vlakken die met de perklijsten gevormd worden kunnen worden opgevuld met gipsen tegels, bijvoorbeeld om aan de lambrisering een effect van diepte toe te voegen. Deze tegels kunnen in vele maten geleverd worden en passen dus bij elk soort wand.

Voor uw project kunt u volledig terecht bij Het Schippertje. Alle lijsten en ornamenten die u op deze pagina ziet zijn namelijk door ons met de hand geproduceerd. Bovendien kunt u Het Schippertje inschakelen voor professionele montage van deze sierlijsten.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt in het centrum van Amsterdam en bij de International Butler Academy in Simpelveld. Het gebruik van grote rozetten en andere ornamenten aan de wand geeft een bijzonder effect. Daarmee is dit een prachtig voorbeeld van de verschillende mogelijkheden van onze producten. U wordt alleen beperkt door uw eigen fantasie!

wanddecoratie met rozetten
wandverdeling van gipsen lijsten met een bewerkte hoek.

Voorbeeld wand A

Voorbeeld wand B

Wandlijsten voorbeeld wand.
Wandlijsten voorbeeld met sierlijsten

Voorbeeld wand C

Voorbeeld wand D

Wandlijsten voorbeeld op de muur.
Wandlijsten voorbeeld hoe de lijsten te plakken

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in gipsen wanddecoratie en wilt u meer informatie of advies? Neem een kijkje in ons assortiment, of neem contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Zo kunt u bovendien een gratis brochure aanvragen. Voor een idee van de mogelijkheden en professioneel advies kunt u natuurlijk ook langskomen bij onze showroom in Harderwijk.

 
 
wanddecoratie sierlijsten