Restauratie

De restauratie van ornamenten die Het Schippertje kan verzorgen bestaat onder andere uit het vernieuwen van plafonds met bestaande sierlijsten en ornamenten. Vaak vinden dit soort restauraties plaats in het teken van een specifiek project. Een andere optie is het leveren van sierlijsten en ornamenten uit ons assortiment die vergelijkbaar zijn met de materialen van de opdrachtgever. Tenslotte is het ook mogelijk om door de klant aangeleverd maatwerk te (re)produceren.

Restauratie van een oud ornament

Maatwerk

Maatwerk bestaat uit het maken of namaken van aangeleverde modellen. Dit model kan aangeleverd worden op papier, inclusief de bijbehorende maten van het ontwerp. Het model kan door bijvoorbeeld een architect ontworpen zijn, of door de opdrachtgever zelf. Op deze manier kan die zijn of haar handtekening aan het project toevoegen. Zo kan ons assortiment nog verder uitgebreid worden door de klant, om tot een gepersonaliseerd resultaat te komen voor het project. Ook de montage van het door u ontworpen maatwerk kan uitgevoerd worden door Het Schippertje.

Restauratie van een ornament

De restauratie van een ornamentaal plafond

De restauratie van een ornamentaal plafond kan verschillende dingen betekenen. Er kan bijvoorbeeld een lekkage hebben plaatsgevonden in een woning, waardoor het gehele plafond eruit gehaald moet worden. Eveneens kan plafond zo vaak overgeschilderd zijn dat het reliëf in de ornamenten en sierlijsten niet meer te zien is. Ook komt het voor dat er een systeemplafond onder het originele stucplafond is geplaatst. Wanneer de huidige of nieuwe bewoners dit eruit halen, kunnen zij op een schitterend historisch ornamentenplafond stuiten waar helaas weinig meer van over is.

restauratie sierlijsten en ornamenten
restauratie sierlijsten en ornamenten

In al dit soort gevallen biedt Ornamenten- en Lijstengieterij Het Schippertje uitkomst. Zowel losse ornamenten en sierlijsten als volledige plafonds kunnen met uiterste precisie gerenoveerd worden. Zoals de afbeeldingen op deze pagina laten zien kan een oud en beschadigd rozet er na een zorgvuldige restauratie weer als nieuw uitzien.

originele staat van een oud ornament die gerestaureerd wordt.
een foto van een stapel brokken ornament die later gerestaureerd worden zodat er een nieuwe mal gemaakt van kan worden.
restauratie sierlijsten en ornamenten
restauratie sierlijsten en ornamenten
oud rozet wat nog vast zit aan een deel van het riet van het plafond. deze wordt gerestaureerd.
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!