Plafondlijsten

Plafondlijsten? Hoe bepaal ik wat bij mijn woning past?

Plafondlijsten kun je in delen in twee verschillende categorieën: kooflijsten en perklijsten. Een kooflijst wordt geplaatst tussen de overgang van de muur naar het plafond. Hiermee creëer je als het ware een verbintenis tussen beiden. Een kooflijst kun je daarmee ook mooi gebruiken om verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Je zou dit element dus ook kunnen beschouwen als basis van het interieur.

Kooflijsten vind je bij ons in allerlei verschillende formaten en designs. Zo begint de kleinste variant al bij 3,5 cm! Daarnaast is er ruime keuze in design. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen strakke kooflijsten en bewerkte kooflijsten. Vraagt jouw woning om een klassieke en sfeervolle aankleding en mag er een statement gemaakt worden? Kies dan voor één van onze bewerkte kooflijsten. Een statement maak je natuurlijk niet enkel met een bewerkte kooflijst, dit kan ook met een mooi groot strak design uit onze collectie.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste sierlijsten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom, wij kijken graag met je mee.

Plafondlijsten modern in de keuken
bewerkte plafondlijst

Perklijsten als plafondlijsten

Een perklijst is een lijst die vrij op een oppervlak geplaatst wordt. Dit kan op het plafond zijn, maar ook op de muur. Een perklijst heeft in tegenstelling tot een kooflijst altijd een platte achterkant, waardoor deze op elke gewenste plek op de wand of het plafond kan worden aangebracht.

Wanneer een perklijst op het plafond wordt gebruikt, wordt hier vaak een kader mee gecreëerd. Dit kader kan bestaan uit enkel een perklijst, maar kan ook rijkelijk aangekleed worden door gebruik te maken van hoekstukken, vergaderstukken en ornamenten.

perklijst
Plafondlijsten in een klassiek design

Een huis met plafondlijsten

Men denkt snel dat plafondlijsten en ornamenten alleen een optie zijn in bijvoorbeeld een groot herenhuis met hoge plafonds. Natuurlijk, hier komen ze veel in voor. Maar ook jij kan plafondlijsten en ornamenten aanbrengen aan jouw plafond! De vele verschillende opties maken dat er vrijwel altijd iets op maat te vinden is voor jouw interieur.

Aan de hand van plattegronden, sfeerfoto’s van een woning en persoonlijke wensen kunnen wij, bij Het Schippertje, een passend advies verlenen.

In een woning uit de jaren ’30 zien we voornamelijk strakke vormen terugkomen in de aankleding. Als er plafondlijsten zijn gebruikt dan zal dat voornamelijk bestaan uit platte plinten aan het plafond en een lambriseringslijst in bijvoorbeeld de entree. Je kan deze stijl naar je eigen smaak uitbreiden door bijvoorbeeld mooie, strakke perklijsten toe te voegen aan het plafond en een modern rozet. Ook wandlijsten komen compleet tot hun recht in een woning uit deze stijlperiode. Wens je toch meer sfeer? Maak dan gerust gebruik van een sierlijk ornament of sierlijke hoekstukken.

In de oude(re) panden zie je de hoge plafonds en fraaie versieringen van origine veel terug komen. Sommige plafondlijsten zijn echter door de jaren heen dusdanig beschadigd of vervaagd dat deze niet meer te herstellen zijn. Gelukkig heeft Het Schippertje een ruim assortiment sierlijsten waarmee een nieuw plafond opgebouwd kan worden, in de stijl die dichtbij het origineel staat.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op via de mail.

Ornament met er omheen plafondlijsten
Plafondlijsten in de woonkamer

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over ons product of sierlijsten in het algemeen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van sierlijsten of andere plafonddecoratie, bekijk dan ons assortiment of vraag de gratis brochure aan. Verder raden wij u ten zeerste aan om langs te komen bij onze uitgebreide showroom in Harderwijk. Hier kunt u niet alleen het grootste deel van ons assortiment zien, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds bewonderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ons product er aan uw plafond uit gaat zien. Bovendien is er in de showroom altijd een expert aanwezig die u kan helpen bij het uitzoeken van het ideale ontwerp voor uw project. Of het nu gaat om een woonhuis of een groot horecapand, wij adviseren u vrijblijvend en met plezier over ons product!