Plafondlijsten

Het decoreren van een plafond is niet iets dat u elke dag doet. Het Schippertje is al 50 jaar specialist in plafondlijsten en ornamenten van gips en kan u hierbij helpen!

Heeft u advies nodig, of een vraag over onze producten en diensten? Bel dan naar 0341-418461 of stuur een mail naar info@het-schippertje.nl.

Wij zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord heeft op uw vragen!

Wat voor plafondlijsten zijn er?

 

Sierlijsten en ornamenten worden al eeuwen lang toegepast in allerlei verschillende bouwstijlen. Het is dus ook niet gek dat er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn met deze producten! Van rijk gedecoreerde, klassieke en barokke plafondlijsten tot strakke, moderne plinten: het kan allemaal. Neem eens een kijkje in ons assortiment!

Om te beginnen is het goed om onderscheid te maken tussen kooflijsten en perklijsten. Beiden zijn plafondlijsten, maar geven een heel ander effect. Kooflijsten (ook wel kroonlijsten) versieren de overgang tussen wand en plafond, terwijl perklijsten een kader vormen op een plafond of wand. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van het verschil.

plafondlijsten modern

Binnen deze twee categorieën is er nog steeds veel variatie in formaat en stijl. Zo hebben wij smalle, moderne sierlijsten als de plafondlijst KL140, maar ook grote, zwaar bewerkte lijsten zoals onze Eikenlijst.

Doordat er zoveel verschillende opties zijn, is er altijd iets te vinden dat bij uw project past. Hieronder leggen wij uit hoe u de beste keuze kunt maken!

Welke plafondlijsten passen in mijn project?

Er zijn heel veel dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste sierlijsten. Wij helpen daar graag mee!

De eerste stap is meestal het bepalen van de stijl waarnaar u op zoek bent. Dit is vaak de stijl waarin de woning of het pand gebouwd is, maar dat hoeft niet zo te zijn. U kunt ook juist een modern huis van een klassiek plafond voorzien, of andersom. Het Schippertje heeft sierlijsten voor elke stijl van barok tot modern, dus u slaagt altijd.

Een populaire stijl op dit moment is de jaren ’30 stijl. Deze stijl wordt veel toegepast in nieuwbouwwoningen en heeft heel fraaie kenmerken, zoals hoge plafonds en bewerkte en-suite deuren. Hierbij passen rustige kooflijsten zoals de KL130, of bijvoorbeeld een plafondplint. In deze stijl worden niet altijd ornamenten gebruikt, maar een rustig rozet als de R55 kan wel extra sfeer geven aan een chique woonkamer.

plafondlijsten gipslijsten ornamenten

Een andere veelvoorkomende bestemming voor plafondlijsten is een authentiek herenhuis. Veel oude panden in bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag of Utrecht zijn voorzien van prachtige ornamenten en sierprofielen. Helaas zijn deze vaak onherstelbaar beschadigd en moeten wij deze vervangen. Het Schippertje heeft gelukkig een groot aantal klassieke perklijsten en kroonlijsten in haar assortiment om deze plafonds in ere te herstellen. Hieronder ziet u een aantal van onze projecten waar wij al onze passie en ervaring in kwijt konden.

plafondlijsten sierlijsten van gips

Hoe kan Het Schippertje mij helpen?

 

Doordat wij alle stappen van productie tot montage volledig in eigen hand hebben kunnen wij u een complete service aanbieden. Wij helpen u bij het hele proces!

Om te beginnen raden wij aan eens langs te komen in onze showroom. Wij zijn gevestigd aan de Celsiusstraat 11 te Harderwijk, in het midden van het land. Bij ons kunt u terecht voor een overzicht van al onze producten, specialistisch advies en natuurlijk een kop koffie!

Doordat onze winkel tegelijkertijd onze opslagplaats is kunt u de hele voorraad bekijken. Dat betekent een keuze uit tientallen verschillende plafondlijsten, ornamenten en andere toepassingen van gips. U kunt hier op uw gemak zelf rondkijken, maar er staat ook altijd iemand klaar om vragen te beantwoorden en advies op maat te geven. Onze adviseurs helpen bovendien u bij het uitzoeken van sierlijsten of rozetten in de juiste stijl en van een passend formaat. Zo weet u zeker dat het plafond naadloos aansluit bij de rest van uw woning of bedrijfspand!

Als u een keuze heeft gemaakt kunt u de sierlijsten meteen meenemen, of ervoor kiezen om ze door ons te laten bevestigen. In het laatste geval plannen wij samen met u een goed moment waarop ons montageteam langskomt. Onze planning is meestal heel flexibel, zodat wij goed binnen uw verbouwing passen.