Amicitia Pallas Hotel Sneek

Categorie: Hotel

Ornamenten in het Amicitia Hotel

Het Schippertje heeft twee verdiepingen mogen voorzien van lijstwerk in het Amicitia Hotel te Sneek. In dit luxe hotel in Friesland zijn in verschillende kamers sierlijsten en ornamenten geplaatst door ons montageteam. De meeste decoratie op de benedenverdieping van dit bijzondere hotel valt binnen de Jugendstil-stijl (ook wel Art Nouveau genoemd). In de suites is een meer klassieke stijl gebruikt.

ornamenten jugendstil hotel
ornamenten jugendstil hotel

Hieronder ziet u de honeymoon suite. Rondom is een grote kooflijst geplaatst met een blokjesmotief: de KL111A. Boven het bed hangt een groot klassiek ornament. Dit is ons ‘Engelenrozet’. Tenslotte zijn er een aantal grote zuilen geplaatst in de kamer.

Het Schippertje heeft ook andere hotelkamers versierd met de verschillende sierlijsten. De plafonds in de hotelkamers zijn voor het oog groter gemaakt met behulp van kooflijsten. Aan de raamzijde van de hotelkamers zijn er gordijnkoven geplaatst. De plafonds zijn aangevuld met strakke perklijsten, die mooie kaders op het plafond vormen. Aan beide kanten van de kamers is er binnen het kader een chique rozet geplaatst.

Jugendstil ornamenten

Het plafond in het restaurant heeft een typische Jugendstil uitstraling (ook wel Art Nouveau genoemd) die terugkomt in de ornamenten. De stijl is te herkennen aan de slingerende lijsten en motieven, maar ook aan de gevlochten plantenstengels. Er is bovendien een Jugendstil-rozet geplaatst dat te herkennen is aan de slanke vrouwengestalten die erop staan afgebeeld. Aan één zijkant van het plafond is er een strakke kooflijst geplaatst.

Aan de raamzijde is er een strakke gordijnkoof geplaatst zodat de rails van de gordijnen zijn weggewerkt voor het oog. Het plafond is ingedeeld in verschillende kaders met behulp van de verschillende perklijsten in dezelfde stijl als de rest van het plafond. Zoals de foto al laat zien is ook het ornament in dezelfde stijl.

In het Wellness Center is opnieuw dezelfde stijl gebruikt. Hier zijn bovendien een aantal gipsen beelden neergezet.

plafondlijsten jugendstil hotel
rozetten jugendstil hotel
ornamenten jugendstil hotel

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in een bijzonder plafond met ornamenten? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Als u al direct vragen heeft kunt u ook bellen naar 0341-418461. Om inspiratie op te doen raden wij aan om eens langs te komen in de showroom te Harderwijk. Daar kunt u ons hele assortiment bekijken, inclusief meerdere voorbeeldplafonds. Natuurlijk is er ook altijd iemand aanwezig die u van specialistisch advies kan voorzien!