Metro, Harderwijk

Categorie: Horeca

Jugendstil in brasserie

In het centrum van Harderwijk is in de zomer van 2019 een nieuwe brasserie geopend: Metro. Deze gloednieuwe horecagelegenheid is gevestigd in een heel bijzonder pand met een halfronde gevel. Om het gebouw nog meer uitstraling te geven, is de Parijse metro als inspiratiebron gebruikt. Hierin worden veel elementen van Art Nouveau gebruikt. Jugendstil is een onderdeel van deze stijl.

art nouveau sierlijsten en ornamenten
art nouveau sierlijsten en ornamenten

Jugendstil sierlijsten

Het Schippertje heeft deze fraaie stijl mogen doorvoeren op de plafonds van de brasserie. Omdat er in het assortiment niet meteen een passend ornament te vinden was, heeft Het Schippertje in samenwerking met de opdrachtgever een uniek rozet ontworpen. In dit geval is het ontwerp eerst met de hand getekend, en vervolgens stap voor stap driedimensionaal gemodelleerd. Met het uiteindelijke model is een mal gemaakt, waarin de gipsen afdruk gegoten kan worden. Deze ziet u op de onderstaande foto. Daaraan zijn bovendien prachtige kooflijsten aan toegevoegd om het plafond nog meer diepte te geven.

Art Nouveau (ook wel Jugendstil genoemd) is zeer geschikt voor plafondornamenten. Doordat ornamenten in deze stijl redelijk vlak zijn, kunnen er grote ontwerpen gemaakt worden zonder dat het overdreven druk wordt. Dat is hier ook duidelijk te zien. Ondanks het drukke ontwerp met veel decoraties, komt het plafond niet heel ver naar beneden. Daardoor blijft het geheel nog vrij subtiel.

art nouveau sierlijsten en ornamenten
art nouveau sierlijsten en ornamenten
Klassieke kooflijst gemonteerd bij een jugendstil art nouveau stijl plafond. modelnummer KL70
jugendstil art nouveau plafond stijl in een restaurant

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in Art Nouveau sierlijsten of ornamenten? Of bent u juist op zoek naar een meer klassieke of moderne stijl? Kijk dan eens rond in ons assortiment of kom langs in de showroom. Daar kunt u meerdere voorbeeldplafonds in verschillende stijlen bewonderen. Bovendien is er iemand aanwezig die specialistisch advies kan geven over uw project. Samen kunnen we dan de perfecte producten uitkiezen voor uw plafond. We het zelfs voor u monteren!

Heeft u dringende vragen of wilt u alvast wat advies voor u langskomt? Mail dan uw vraag naar info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij helpen u graag!