Villa Bloemendaal

Categorie: Woonruimte

Sierlijsten in villa te Bloemendaal

Het Schippertje produceert al decennia lang sierlijsten en ornamenten van gips. Recent heeft Het Schippertje meegewerkt aan de bouw van een schitterende villa in Bloemendaal. Er zijn hier door het hele huis kooflijsten en perklijsten geplaatst, die perfect aansluiten bij de landelijke maar toch moderne inrichting van de villa.

Kooflijsten in de hal

In de entree is alleen gebruik gemaakt van een strakke kooflijst. Deze subtiele, rustige sierlijst maakt het plafond compleet zonder meteen alle aandacht te trekken. Het lijstwerk sluit bovendien goed aan bij de deurlijsten en de grote, klassieke trap. Door in de hal nog geen perklijsten te bevestigen is er duidelijk verschil tussen de entree en de grotere woon- en eetkamers.

perklijsten strak villa bloemendaal

Kooflijsten en perklijsten in de woonkamer

In de woonkamer is duidelijk de combinatie van klassiek en modern te zien. Het interieur is grotendeels rechtlijnig en neutraal, op het grote pronkstuk na: een replica van een Louis XIV schouw. De kooflijst die in de hal is bevestigd is ook in de woonkamer geplaatst. Bovendien is er een groot dubbel perkvak gemaakt: twee rechthoekige kaders van sierlijsten op het plafond. Deze perklijsten geven het verder lege plafond meer diepte en profiel. Doordat er in het binnenste kader gebruik is gemaakt van een kleinere en smallere sierlijst, is er een mooi verloop te zien van buiten naar binnen. De strook tussen de kooflijsten en perklijsten is uitermate geschikt voor spots.

perklijsten strak villa bloemendaal
perklijsten strak villa bloemendaal
perklijsten strak villa bloemendaal

Koof- en perklijsten in de eetkamer en keuken

Ook in de eetkamer en in de keuken zijn zowel koof- als perklijsten bevestigd. Hier ziet u heel goed hoe de twee kaders de illusie geven dat het plafond uit lagen bestaat, waardoor de aandacht nog meer naar de lamp boven de tafel gestuurd wordt. Bovendien lijkt het plafond hierdoor nog hoger dan het daadwerkelijk is!

Contact

Bent u onder de indruk van dit klassieke product, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen project? Neem dan snel een kijkje in de rest van ons assortiment of kom langs in de showroom te Harderwijk. Wij staan u graag te woord met specialistisch advies, gericht op uw project. Voor vragen kunt u ook altijd mailen naar info@het-schippertje.nl.

perklijsten strak villa bloemendaal