Woonhuis in Amstelveen

Categorie: Woonruimte

Strakke sierlijsten op het plafond

Voor dit prachtige woonhuis aan de Amstel heeft Het Schippertje de sierlijsten en ornamenten mogen leveren die het plafond versieren. Het herenhuis is gebouwd in de stijl van de jaren ’20 en dat ziet men terug in het interieur. Typische voorbeelden zijn de glas-in-lood ramen, ensuite deuren of het statige trappenhuis. Door de gehele woning zijn strakke sierlijsten gemonteerd. Op deze manier wordt een unieke combinatie gevormd tussen de stijl van het huis en modern lijstwerk.

plafond sierlijsten decoratie
plafond sierlijsten decoratie

Er is door het hele pand gebruik gemaakt van één type lijst, namelijk de L38. Dit is een strakke, brede plafondplint die de overgang tussen plafond en wand verbergt en niet al te opvallend is. In de verschillende ruimtes van de woning wordt met telkens andere muurkleuren gewerkt. Hierdoor springt het plafond er op steeds andere manieren uit, ondanks dat dezelfde lijst wordt gebruikt.

perklijsten sierlijsten decoratie
plafond sierlijsten decoratie

In de entree zijn de muren bijvoorbeeld licht geschilderd, waardoor het plafond niet bijzonder opvallend is. Het plafond van het kantoor is daarentegen een echte blikvanger door de bordeauxrode wanden.

In de woon- en eetkamer is juist met warme, landelijke tinten gewerkt, waardoor weer een andere sfeer ontstaat. Zo ziet het interieur er, ondanks dat hetzelfde lijstwerk is gebruikt, zeer gevarieërd uit.

plinten sierlijsten decoratie
wanddecoratie en lijstwerk

Contact

Bent u door de decoratie van dit woonhuis geïnspireerd geraakt en wilt u weten hoe uw huis ook voorzien kan worden van gipswerk? Bekijk dan ons assortiment op deze website, of vraag een boek aan via info@het-schippertje.nl. Voor persoonlijk en professioneel advies kunt u natuurlijk ook bellen, of langskomen in onze showroom. Daar kunt u het hele assortiment bewonderen en wordt u geholpen door onze specialisten.