Woonhuis Rotterdam

Categorie: Woonruimte

Plafondlijsten en Ornamenten

Het Schippertje produceert al meer dan 50 jaar sierlijsten en ornamenten van gips. Van de productie tot de installatie van plafondlijsten, wandlijsten en rozetten kunt u bij ons terecht! In dit woonhuis in Rotterdam heeft Het Schippertje een bijzonder plafond geplaatst. Het is een prachtig voorbeeld van de vele mogelijkheden die onze producten bieden!

plafondlijsten en ornamenten woonhuis Rotterdam klassiek

Dit plafond is bovendien ontworpen op basis van een bestaand idee. Samen met de klant hebben onze adviseurs daarvoor de producten uit ons assortiment gekozen die het best aansloten bij het originele idee. Zo zijn wij gezamenlijk tot een schitterend eindresultaat gekomen.

Er is ten eerste gebruik gemaakt van twee verschillende bewerkte perklijsten. De buitenste, grootste sierlijst is de samengestelde perklijst EC II + L37A. De binnenste, smallere perklijst is onze plafondlijst L43. In de hoeken, tussen de twee plafondlijsten, zijn bovendien zogenaamde vergaderstukken gebruikt: vierkante ornamenten om de hoeken van een plafond te versieren.

plafondlijsten en ornamenten woonhuis Rotterdam klassiek
plafondlijsten en ornamenten woonhuis Rotterdam klassiek

Vakverdeling met sierlijsten

Met de sierlijsten is vervolgens een kruis gevormd op het plafond. Zo is het echt de blikvanger van de zitkamer geworden! Helemaal centraal is het rechthoekige rozet R118 geplaatst, met daar omheen een aantal losse bolletjes als decoratie. Uit dit rozet hangt een fraaie kroonluchter, en zo is het plafond echt compleet.

Tenslotte is ook op de schouw een mooi bewerkte kooflijst geplaatst om de overgang tussen wand en plafond te decoreren. Er is hier gebruikt gemaakt van de kroonlijst KL108.

plafondlijsten en ornamenten woonhuis Rotterdam klassiek

Contact

Bent u net zo enthousiast over sierlijsten en rozetten van gips als wij? Wilt u ook een schitterend ornamentenplafond in uw huis laten plaatsen, of bent u op zoek naar het perfecte rozet voor uw woonkamer? Bekijk dan ons assortiment op deze website of kom langs in de showroom te Harderwijk. Daar is ons volledige assortiment op voorraad en kunt u zelfs verschillende voorbeeldplafonds bekijken. Voor vragen kunt u ook mailen naar info@het-schippertje.nl.